Tort de portocale

Tort de portocale
Ingrediente pentru formă de tort cu diametru de 22 cm:
2 portocale cu coajă netratată
20 dkg de migdale măcinate
4 ouă
1/2 dl ulei de cocos
15 dkg îndulcitor (stevia, eritritol)
vanilie, sare
Pentru sirop:
sucul unei portocale
1/2 linguriță cardamom măcinat
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1 lingură îndulcitor
1 lingură suc de lămâie
A servi:
fistic tocat, eu am folosit semințe de floarea soarelui
Pregătire:
Punem portocalele în apă până sunt acoperite, le fierbem, apoi gătiți la foc mic timp de 3 ore, amestecând ocazional, astfel încât apa să atingă toate părțile. După aceea o răcim. Apoi le tăiem în două, îndepărtăm semințele și facem piure într-un robot cu cuțit. Adăugați celelalte ingrediente, apoi turnați aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și coaceți la 160 de grade timp de 60 de minute. (Testați cu ac!) Între timp, pregătiți siropul: puneți ingredientele la fierbere, fierbeți câteva minute, apoi răciți. Când prăjitura este coaptă, se toarnă siropul, și se lasă să se răcească complet. Se serveste presărat cu fistic / semințe.
Mulțumim pentru rețetă dragei noastre consultante, Bogi.

Poftă bună!
 
Vrei să primești sfaturi de la o persoană cu experiență?
Vrei un stil de viață mai sănătos fără să renunți la mâncărurile gustoase?

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE