Salată de pui cu dressing de lămâie și tarhon

Poți prepara această salată versatilă cu legume crude. În loc de fenicul, ciuperci sau ridichi, încearcă zucchini, castraveți, țelină sau conopidă. Sau renunță la pui, pentru a pregăti o versiune vegetariană.
 
Ingrediente (2 porții):
1 jumătate de piept de pui dezosat, fără piele, de aproximativ 250 g
400 ml supă de pui, sau după cum este nevoie
 
Pentru dresingul de lămâie cu tarhon:
1½ lingură de zeamă proaspătă de lămâie, plus extra dacă este nevoie
2 lingurițe tarhon proaspăt, tocat mărunt
1 linguriță muștar de Dijon
1 cățel mic de usturoi, tocat mărunt
2½ linguri de ulei de măsline
sare și piper proaspăt măcinat
125 g salată romană, tocată
¼ bulb mic de fenicul, curățat și tocat
6 ciuperci mici proaspete, tocate
5 ridichi, tocate
1 morcov mic, curățat și tocat
¼ căpățână mică de radicchio, tocată
¼ ceapă roșie mică, tocată
 
Preparare:
Într-o cratiță mică la foc mediu, pune jumătate de piept de pui și cei 400 ml supă (sau câtă este nevoie pentru a acoperi carnea).
Dă supa în clocot, potrivește focul pentru ca lichidul să fiarbă încet și fierbe puiul aproximativ 10 minute, neacoperit, până când carnea este fiartă. Cu o spumieră, pune pieptul de pui pe un tocător. Când s-a răcit, taie-l în bucăți mici, egale.
Pentru a prepara dressingul, într-un bol, amestecă 1½ lingură de zeamă de lămâie, tarhonul, muștarul și usturoiul. Toarnă uleiul în fir subțire, amestecând încontinuu până când dressingul se omogenizează. Asezonează cu sare și piper după gust. Lasă-l deoparte pentru ca aromele să se îmbine.
Într-un bol mare, amestecă salata romană, feniculul, ciupercile, ridichile, morcovul, redicchio și ceapa roșie. Adaugă puiul în dressing și amestecă-l pentru ca toate bucățile să fie acoperite cu sos. Gustă, mai asezonează cu zeamă de lămâie și servește.
 
Sursă: Georgean Brennan - Salate 365 de rețete pentru fiecare zi din an.
 
Află mai mult despre alimetele potrivite corpului tău!

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE