Sărățele cu ovăz și cașcaval

Aceste sărățele cu ovăz și cașcaval nu sunt altceva decăt o altă idee pentru a utiliza cumva excesul de maia.
 
Ingrediente:
  • maia (prin amestecarea a 3-5 grame drojdie cu apă și puțina făină, după care se lasă la dospit; consistența acestei trebuie sa fie ceva mai densă, nu lichidă–cam ca aluatul de brioșe)
  • 100 ml apă
  • 1 lingură ulei de cocos topit
  • 150 grame cașcaval ras
  • 150 grame telemea sărată rasă
  • 1 lingură chimen
  • 2 lingurițe semințe negrilică (opțional)
  • 650 grame făină de ovăz + făina de ovăz pentru presărat masa de lucru (în total cca 725 grame faina de ovăz)
Mod de preparare:
  1. Într-un bol se dizolvă maiaua în apă, după care se adaugă uleiul și brânzeturile rase (doar dacă mai e cazul).
  2. Se omogenizează și se adaugă chimenul și negrilica. Se omogenizează.
  3. Se incorporează făina, puțin câte puțin, până când la final se va obține un aluat (nu este la fel de fin și elastic precum cel fâcut cu făină albă, deoarece făina de ovăz nu are conținut de gluten).
  4. Se lasă aluatul la odihnit 30 min, după care se poate frământa și întinde cu sucitorul pe masa înfăinată bine.
  5. Se decupează cu un decupător de fursecuri sau pahar, se înțeapă cu furculița (pentru a nu „face burtă” la copt) și se asază în tavă tapetată cu hârtie de copt. (sfat: cu cât foaia de aluat va fi mai subțire întinsă, cu atât sărățelele vor fi mai crocante).
  6. Sărățelele cu ovăz și cașcaval astfel obținute se coc la foc moderat (85 grade) până când se rumenesc ușor la suprafață și capătă o consistență crocantă.
  7. Sărățelele se scot pe un grătar și se lasă la răcit, după care se pot consuma, sau se păstrează în pungi de hărtie până la momentul utilizări.

 

  1. Saratele cu ovaz si cascaval 1
Sursă:retetelemeledragi
Poftă bună!
 

INTRĂ ÎN CORPSERVIS MARKET!

 

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE