Prăjitură Jerbo fără zahăr și făină albă

Prima fază:
Coacem un pișcot de bază care conţine următoarele ingrediente:
-6 ouă
-6 linguri de semințe de sezan măcinat
-6 linguri de zahăr de mesteacăn
-puţină sare și coajă de lămâie răzălită
Pișcotul se face în mod obişnuit.
-despărțim ouăle
-la gălbenuș adăugăm zahărul de mesteacăn, coaja de lămâie, puţină sare şi frecăm compoziţia pînă se albeşte
-albușul îl batem cu un pic de sare ca să fie spuma tare
-adăugăm la gălbenuş semințele de sezan, pe urmă spuma de albuş, amestecăm cu grijă și punem compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt
-în cuptorul incălzit la 180 de grade coacem pişcotul 15 minute
 
A doua fază:
Avem nevoie de:
-200 g nucă măcinată
-3-4 linguri de zahăr de mesteacăn
-200 ml lapte de cocos
-prune proaspete sau înghețate
-100 g ciocolată neagră
-esență de rom
Până se coace pișcotul se pregătește compoziția pentru cremă.
-200 g nucă, 3 linguri de zahăr, puţin lapte de cocos și un pic de esență de rom - se amestecă bine
-într-un alt vas se zdrobesc prunele cu puţin lapte de cocos și un pic de zahăr
-după ce se răcește pișcotul se taie de-a lungul patru felii  și se umple în așa fel încât crema cu fructele să vină la mijloc
-deasupra întindem ciocolata dizolvată în lapte de cocos
-punem prăjitura o oră la frigider să se intărească ciocolata şi pe urmă se serveşte
 
Poftă bună !

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE