Porție mare de salam de biscuiți pentru familie

Ingredienete:
 
150 gr fulgi de ovăz
6 linguri îndulcitor (eritritol sau xilitol)
2 ouă              
1 linguriță bicarbonat de sodiu cu 50 ml oțet de mere sau zeamă de lămâie
1 lingurăță cardamon măcinat sau scorțișoară
10 picături de ulei esențial (alimentar) lime
Cca. 700 gr făină integrală de ovăz
 
Preparare:
 
Lapte de migdale sau cocos, cantitate cu cât se poate frământa
Punem la odihnit o jumătate de oră, în acest timp fulgile de ovăz se vor umfla, aluatul devine tare, greu de întins, dar îl putem tăia în forme. Dacă nu consumați ca biscuite uscate, poți să coci fără a tăia în forme. Se coace pe 200 grade, timp de 25 de minute.
După răcire, măcinăm cu mașina de tocat. Vom avea materie uscată cca. 1000 gr.
Adăugăm un pachet de unt (200 gr)
4 linguri de cacao natur și apă cu cât putem frământa și forma. Mai poți s-o îndulcești sau adaugi fructe uscate, deoarece pierde din gust cu untul și cacaoul. Poți să formezi biluțe sau este mult mai ușor dacă o întinzi în formă de salam. Împachetezi în folie și pui în frigider pentru întărire.

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE