Piure de conopida

Ingrediente
 

1 conopida mica (cca 700 gr)
1 ceapa medie
2 linguri unt (sau 1 lingura unt si 1 lingura smantana acra)
1 fir cimbru
1 lingurita cu varf mustar
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 3

Preparare

Conopida se desface in buchete si apoi se taie felii.

  1. In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt. Se soteaza la foc mic pana ceapa e translucida (cca 15 minute) fara a o lasa sa se rumeneasca deloc.
  2. Se adauga conopida, cimbrul si apa doar cat sa o acopere (cam 2 1/2 cani apa; puteti adauga si putin lapte sa iasa mai alba). Se adauga sare si piper negru macint.
  3. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic si se fierbe cu capac doar pana conopida e fiarta, dar nu terciuita (incepeti sa o verificati dupa 15 minute).
  4. Se scurge apa de pe conopida si se scoate cimbrul. Se pune conopida intr-un robot si se mixeaza pana e piure (puteti folosi foarte putina apa in care a fiert daca vi se pare ca robotul nu mixeaza usor). Se adauga apoi untul (si smantana) si se continua mixarea inca 30 secunde, pana obtineti o crema fina. Se adauga mustarul si se mixeaza scurt. Se drege piureul de sare.
  5. Se serveste piureul cald alaturi de muschiulet de porc (medalioane) la gratar, carnati proaspeti fripti sau snitele de porc. E bun reincalzit.

Sursa:http://www.e-retete.ro

 

Poftă bună!

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE