Năut cu spanac și ciuperci

Cu ce să încep? Întâi de toate aș aminti că în fiecare tradiție, la fiecare popor există încă din antichitate practicarea postului. Postul are efecte atât pentru menținerea sănătății trupului cât și pentru menținerea sănătății psihice sau mentale.
Și în tradiția noastră creștină, cea mai apropiată de noi, avem obiceiul de a posti. (Sursă: conferinteindirect.wordpress)
Cu această ocazie ți-am adus o rețetă de post:
Năut cu spanac și ciuperci
  • Ingrediente
    • 200 g năut;
    • 800 g spanac proaspăt;
    • 4 ciuperci champignon medii;
    • 2 cepe roșii;
    • 4 căței de usturoi;
    • SarePiper½ lingurițe chimion½ lingurițe piper cayenne125 ml supă de legume4 linguri de ulei de măsline2 linguri de coriandru prospăt mărunțit.
    Mod de preparare
    Lăsați năutul peste noapte la înmuiat în apă rece. Scoateți năutul în ziua următoare și lăsați–l să se scurgă. Fierbeți–l aproximativ 60 de minute, după care scurgeți–l.
    Curățați și spălați spanacul. Curățați ciupercile de coajă și tăiați–le. Curățați usturoiul de coajă , apoi tăiați-l.
    Puneți o treime din spanac într –o tigaie mare, cu jumătate din ciuperci, acoperiți cu usturoiul și năutul, apoi condimentați. Repetați această procedură. Ultimul strat va fi spanacul.
    Turnați supa de legume peste și stropiți cu ulei de măsline pe desupra. Lăsați acest amestec să fiarbă, la temperatură redusă, aproximativ 30 de minute. Mai adăugați supă dacă este necesar. Amestecați cu năutul și serviți presărat cu coriandru.
(Sursă: www.miracole.info)
Poftă bună!
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE