GHIDUL pentru un smoothie perfect

Smoothie-ul este o invenție cu proprietăți de-a dreptul miraculoase, care ne poate ajuta în detoxifiere treptată a corpului fără diearee. În plus, este un energizant perfect când nu vrei să bei cafea. Iar vestea bună este că poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii.
 
Este o băutură care trebuie consumată imediat după preparare. În caz contrar, riscă sa-și piardă proprietățile nutritive.
Smoothie-ul este prin definiție o băutură versatilă. În principiu, poate fi preparată din orice fructe sau legume din frigider. Modul în care le combini și cantitatea folosită vor defini însa proprietatile smoothie-ului pe care îl vei obține.
 
Pentru prepararea unui smoothie vei avea nevoie în principiu de legume și nu mai mult de 1-2 fructe. Daca vrei poți pune și fructe sau legume congelate.
blender
Lichidul pe care îl adaugi compoziției poate fi apă, lapte vegetal (nu recomandăm laptele de soia) sau apă de cocos. Pentru că fructele și legumele conțin apă la rândul lor, poate nu vei avea nevoie de mai mult de 175 de mililitri de lichid pentru un smoothie.
 
În funcție de preferințe, poți adăuga și grăsimi sănătoase băuturii tale. 1-2 linguri de nuci sau un sfert de avocado sunt perfecte, iar smoothie-ul tău va fi mai consistent și mai sățios. Nu ocoli nici semințele de chia sau pe cele de in.
 
Cât despre legume, lasa-ți imaginația să zboare. Spanacul, salata verde sau pătrunjelul, de exemplu, sunt sinonime cu sănătatea și energia. Însă, ca să te bucuri de cât mai mulți nutrienți, este important să variezi legumele.
 
Dacă nu ai folosit fructe înghețate, pe timp de vară poti adăuga și gheață, pentru o băutură mai răcoritoare și mai voluminoasă.
Sursă: www.beko.ro
 
În urma a mai multor ani de cercetare şi a experienţei anilor trecuți, obţinută după lansarea programului Corpservis, am decis să scriu această carte cu scopul de a pune la dispoziţia cititorilor cunoştinţele de bază în ceea ce priveşte calitatea vieții și schimbarea stilului de viaţă.
Conținutul cărții este informativ; utilizarea informațiilor con ținute în acest document nu înlocuiește asistența medicală profesională! Scopul acestei cărți este de a extinde orizonturile cititorului asupra problemelor legate de schimbarea stilului de viață.
 
Informațiile furnizate aici nu pot fi utilizate pentru a trata sau preveni simptome fizice anormale, boli sau probleme de sănătate!
Nici scriitorul, nici editorul cărții nu face promisiuni cu privire la beneficiile aplicării cunoștințelor disponibile aici! Folosirea conținutului cărții rămâne responsabilitatea cititorului.
 
Unele capitole ale cărții descriu subiecte de bază cum ar fi: echilibrul dinamic al corpului, problemele de digestie, importanța exercițiilor fizice regulate și a somnului.
 
Informațiile de pe paginile cărții oferă, de asemenea, detalii despre procesele hormonale de bază care au loc în cadrul organismului și despre cum se poate îmbunătăţi starea generală a corpului.

 

 

 

 
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE