Fritatta cu praz și bacon

Bucătăria italiană are multe ingrediente care ne plac și nouă, românilor. O alimentație sănătoasă nu înseamnă renunțarea la gusturi.

Și care e treaba cu micul dejun când e vorba de sănătate? Bănuiesc că știi și tu. E extrem de important să consumi micul dejun. 

Tocmai cu acest scop îți dau o rețetă pentru un mic dejun copios.

 

Frittata cu praz și bacon

Retetă Frittata cu praz și bacon

Ingrediente: 

  • 250 grame bacon

  •  1/2 praz, felii subțiri

  •  8 ouă

  •  1/3 cană parmezan ras

  •  1/2 linguriță piper

  •  1/2 linguriță sare de mare

  •  1 lingură suc de lămâie

  •  cimbru pudră

Preparare:

  1. Se prăjește bine baconul în tigaie și apoi se dă deoparte.

  2. Se călește prazul în aceeași tigaie.

  3. Se bat ouăle într-un bol, apoi se adaugă parmezanul, piperul, sarea de mare, sucul de lămâie și prazul călit și se amestecă.

  4. Se toarnă amestecul într-o cratiță mai adâncă cu mâner termorezistent, se asezonează cu cimbru și se adaugă baconul prăjit.
    Se lasă la cuptor 25 minute la 175⁰C.

Sursă rețetăsodelicious.ro

 
Vrei să afli și alte sugestii pentru mic dejun, prânz și cină?
Vrei să mănânci bine și să arăți bine?
Participă la o consultație gratuită

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE