Abonează-te
la newsletter!
Desert cu mac
Pentru blat ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 250 gr de faina (de cocos sau de migdale, de preferat);
- 75 gr de iaurt grecesc;
- 100 gr de unt;
- 2 oua;
- o lingurita de praf de copt;
- 30 g de stevia pudra;
- un praf de sare.
Pentru umplutura ai nevoie de:
- 100 gr de seminte de mac;
- 50 ml de lapte 1,5% grasime;
- un praf de scortisoara;
- 20 gr de stevia pudra;
- 1-2 linguri de zeama de lamaie.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol pune faina, peste care adaugi praful de copt, pudra de stevia si untul moale.
2. Separat, bate ouale cu praful de sare, amesteca-le cu iaurtul si toarna compozitia peste faina. Framanta acest mix pana obtii un aluat, pe care il lasi sa se odihneasca in frigider cel putin 2 ore.
3. Pentru umplutura, amesteca laptele caldut cu macul, adauga pudra de stevia, scortisoara, zeama de lamaie si lasa deoparte, pentru a se imbina aromele.
4. Intinde aluatul cu un sucitor si formeaza doua foi: una va fi baza desertului fara zahar, iar cea de-a doua o vei pune peste compozitia de mac.
5. Intr-o tava unsa cu unt, asaza prima foaie, pune amestecul cu mac, netezeste si apoi pune cea de-a doua foaie.
6. Pune tava in cuptorul incalzit pentru 45 minute la 180 de grade Celasius. Lasa desertul sa se raceasca inainte de servire.
- 250 gr de faina (de cocos sau de migdale, de preferat);
- 75 gr de iaurt grecesc;
- 100 gr de unt;
- 2 oua;
- o lingurita de praf de copt;
- 30 g de stevia pudra;
- un praf de sare.
Pentru umplutura ai nevoie de:
- 100 gr de seminte de mac;
- 50 ml de lapte 1,5% grasime;
- un praf de scortisoara;
- 20 gr de stevia pudra;
- 1-2 linguri de zeama de lamaie.
Mod de preparare:
1. Intr-un bol pune faina, peste care adaugi praful de copt, pudra de stevia si untul moale.
2. Separat, bate ouale cu praful de sare, amesteca-le cu iaurtul si toarna compozitia peste faina. Framanta acest mix pana obtii un aluat, pe care il lasi sa se odihneasca in frigider cel putin 2 ore.
3. Pentru umplutura, amesteca laptele caldut cu macul, adauga pudra de stevia, scortisoara, zeama de lamaie si lasa deoparte, pentru a se imbina aromele.
4. Intinde aluatul cu un sucitor si formeaza doua foi: una va fi baza desertului fara zahar, iar cea de-a doua o vei pune peste compozitia de mac.
5. Intr-o tava unsa cu unt, asaza prima foaie, pune amestecul cu mac, netezeste si apoi pune cea de-a doua foaie.
6. Pune tava in cuptorul incalzit pentru 45 minute la 180 de grade Celasius. Lasa desertul sa se raceasca inainte de servire.
Sursa:www.divahair.ro
Schimbă-ţi stilul de viaţă treptat şi fără efort!
Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!
Pentru că ești
important PENTRU NOI!
Newsletter
ÎNSCRIE-TE