Cozonac cu banane si ovăz

Cozonacul este un desert plăcut de mulți români, mai ales în perioada de crăciun. Dacă ai ales să adopți o alimentație sănătoasă, nu înseamnă că trebuie să te lipsești de acest preparat delicios.
 
Ingrediente:
2 căni de fulgi de ovăz
3 banane mari coapte, zdrobite
îndulcitor după gust (recomandăm xilit, stevie sau eritrit)
2 lingurițe de scorțișoară
½ linguriță de extract de vanilie
 
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 225 grade Celsius.
Într-un mixer, adăugați o cană de fulgi de ovăz pentru a-i mărunți până au consistența unei făine.
Transferați ovăzul mărunțit într-un bol mediu, adăugați cealaltă cană de fulgi de ovăz, îndulcitorul, scorțișoara și amestecați bine. Adăugați bananele zdrobite cu furculița sau cu mâinile și extractul de vanilie. Amestecați totul pentru a obține o compoziție omogenă.
Într-o tavă mică, cam de 12x19 cm, turnați compoziția și dați-o la cuptor pentru 30 de minute sau până se rumenește.
Lăsați 10 minute să se răcească.

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE