Abonează-te
la newsletter!
Clatite de dovlecei si branza
Ingrediente
1 dovlecel mediu (cca 300 gr)
1 morcov mic (cca 50 gr)
100 gr branza tare
1 lingura iaurt grecesc
1 ou
1 manunchi generos ceapa verde mica (chives; cca 10 gr; sau 2 fire ceapa verde)
5 fire patrunjel
1 fir marar
1/4 lingurita praf de copt
20-30 gr faina de cocos
sare, piper negru
Bucati: 8
Preparare
- Se da dovlecelul (necuratat de coaja) pe razatoarea mare. Se da morcovul pe razatoarea mica. Se pun impreuna intr-o strecuratoare pusa deasupra unui bol. Se presara cu sare si se lasa 10 minute.
- Stoarceti bine legumele in pumn (sau tifon daca faceti mai multe portii) ca sa extrageti cat mai multa apa din ele. Eu le-am stors de doua ori, fiindca cu cat sunt mai bine scurse cu atat e nevoie de mai putina faina.
- Puneti legumele intr-un bol. Adaugati branza razuita pe razatoarea mica, ceapa verde tocata rondele fine, patrunjelul si mararul tocate fin, oul batut cu iaurt, o doza generoasa de piper negru proaspat rasnit si inca putina sare. Amestecati bine.
- Adaugati faina amestecata cu praf de copt si amestecati. Puneti la inceput doar 20 gr faina si incercati sa formati bile din aluat. Daca se fac usor, fara a se lipi prea tare de mana, e ok, nu e nevoie de mai multa faina.
- Formati 8 bile din aluat si aplatizati-le usor in palma, sa obtineti niste turtite. Nu le faceti prea subtiri, caci se vor usca la prajit.
- Incingeti o tigaie cu f. putin ulei (un pic mai mult decat la clatite). Asezati turtitele in tigaie si prajiti-le cate 1.5-2 minute / parte (doar pana prind o rumeneala placuta).
- Sunt bune calde sau la temperatura camerei. Se servesc cu iaurt grecesc, iaurt cu menta sau iaurt cu usturoi.
Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!
Pentru că ești
important PENTRU NOI!
Newsletter
ÎNSCRIE-TE