Chipsuri de telina

Ingrediente

radacina de telina
sare de mare

Preparare
Chipsuri de telina

Se aleg radacini de telina mai tinere ca sa nu fie fibroase. Eu aleg si capatani mai mici, ca sa le pot da intregi pe razatoare. Dar daca sunt mai mari si nu incap pe razatoare, le taiati in 2-4 bucati. Se curata telina de coaja. Se taie rondele foarte subtiri folosind acest tip de razatoare.
Se aseaza feliile in tavile cuptorului cu hartie de copt. Asezati feliile unele langa altele, fara a le suprapune. Se presara cu sare mare.
Se introduc cate 2 tavi deodata in cuptor, la 180C cu ventilator si se lasa 20 minute. Dupa acest timp marginile vor fi usor uscate (se ridica in sus) iar centrul trebuie sa fie facut, adica sa nu mai fie crud/tare. Scoateti chipsurile intr-un bol larg pe masura ce se face fiecare tava.
Cand le-ati terminat de copt pe toate, asezati chipsurile din nou in tavi, tot unele langa altele, fara a le suprapune. Ele s-au miscsorat destul de mult la coacere, asa ca nu vor mai ocupa atata spatiu si veti avea mai putine tavi.
Scadeti temperatura la 130C cu ventilator si dati tavile inca 20-25 minute, pana chipsurile se deshidrateaza si mai mult si devin crocante.
Scoateti tavile din cuptor si lasati chipsurile sa se raceasca in ele, in acest fel se vor face si mai crocante. Doar cand sunt racite complet le mutati in boluri (daca le consumati imediat) sau cutii cu capac (daca doriti sa le pastrati mai mult timp). Daca se inmoaie le puteti tine 5 minute in cuptor, la 180C, ca sa redevina crocante.

De ronțăite în timpul filmului, ceva sănătos!
Sursa:http://www.e-retete.ro

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE