Un ritual care merită păstrat!

 

Deși vom vorbi despre aspecte legate de stilul de viață, vom începe prin a discuta despre mâncare. Nu referindu-ne la ce aveți în farfurie, ci abordând mesele prin prisma stilului de viață: unde mâncați, când mâncați și cu cine mâncați. Toate aceste aspecte sunt importante-pe de o parte, pentru că mâncarea va juca un rol important în viața voastră și, pe de altă parte, deoarece cu toții avem ritualuri și obiceiuri legate de mâncare. Unele sunt importante și merită păstrate, pe când altele sunt destructive și trebuie să renunțați la ele.
 
De exemplu, un ritual care merită păstrat este al meselor luate în familie. Mâncatul în grup reprezintă o oportunitate excelentă pentru socializare și pentru întărirea legăturilor cu oamenii. Studiile au arătat că familiile care iau cina împreună sunt mai apropiate și mai sănătoase.
 
Faptul că mâncați diferit și poate chiar alte alimente decât restul familiei nu înseamnă că nu puteți face o prioritate din mesele luate în familie. Socializarea din timpul mesei se pot extinde și pe durata pregătirii mesei. Din moment ce va trebui să pregătiți totul de la zero, puteți să îi învățați în bucătprie și pe copii, pe partener, prietenii sau chiar vecinii.
 
Transformând gătitul în activitate socială, bifați mai multe lucruri: pregătirea mesei e mai plăcută, timpul trece mai repede, veți putea discuta despre nutriție cu familia și cu prietenii și veți transforma timpul dedicat gătitului în timp de relaxare, ceea ce contribuie la scăderea stresului, în loc să îl cauzeze.
 
Sursă: Metoda Paleo-Dr Sarah Ballantyne
 
Vrei o sănătate de lungă durată?
Vrei să știi ce alimente te fac să te simți mai bine?

Din carte vei afla care au fost experiențele noastre pe parcursul celor 5 ani în ceea ce privește nutriția

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE