Sănătate intestinale și microbiom echilibrat

Glutenul este una dintre cele mai controversate proteine din cereale. În ultima vreme sunt foarte populare produsele fără gluten care înlocuiesc făina albă. Oare acest lucru se datorează numai marketingului puternic sau chiar este nevoie de îndepărtarea glutenului?
 
Glutenul este un amestec din două proteine, gliadină și glutenină, ce se găsesc în semințele de grâu, secară și orz, împreună 67 dintre hormonii sexuali feminini, în timpul primelor două săptămâni ale ciclului menstrual, estrogenul joacă rolul principal, în timp ce în următoarele două săptămâni
progesteronul îi ia locul. Este vorba despre dezechilibrul acestor hormoni. Ca urmare apare prevalența estrogenului față de progesteron cu amidonul. Gliadina și glutenina reprezintă aproximativ 80% din conținutul de proteine al boabelor de grâu.
Glutenul se descompune în stomac într-un amestec de proteine care sunt capabile să ajungă la receptorii de opioide68 ai creierului și să provoace o stare nervoasă ridicată. Aceștia sunt aceeaşi receptori care reacţionează la droguri şi duc la provocarea dependenței. Una dintre consecințele acestui lucru poate fi apariția simptomelor de sevraj atunci când alimentele care conțin gluten sunt scoase din alimentaţie.
Aceasta se poate întâmpla, în special, dacă intestinul subțire, inflamat din cauza consumului excesiv de carbohidrați rafinaţi şi fructoză, devine „ușor permeabil”, așa cum este descris în capitolul anterior. Prin urmare, consecința consumului excesiv de zahăr și de carbohidrați este reprezentată de alergii legate de gluten, boli autoimune. Aceasta nu este aceeași cu sensibilitatea celiacă cunoscută sub numele de boală celiacă.
 
Efectul de mai sus al glutenului poate fi remarcat clar: dacă o persoană cu boală alergică sau autoimună lasă la o parte glutenul – chiar dacă nu a fost diagnosticat cu boală celiacă - își poate îmbunătăți starea într-o perioadă relativ scurtă de timp. Prin urmare, glutenul poate avea adesea legătură cu inflamația apărută în organism. 
...există o singură soluție pentru bunăstarea unei persoane: o schimbare radicală în dieta şi stilul său de viață. - Dr. Suba

AȚI   ȘTIUT?
Șapte dintre primele 10 cauze ale decesului în 2010 au fost bolile cronice. Două dintre aceste boli cronice – afecțiunile cardiace și cancerul – au reprezentat împreună aproape 48% din totalul deceselor.
Obezitatea reprezintă o problemă  gravă pentru sănătate. În perioda 2009-2010, mai mult de o treime dintre adulți, sau aproximativ 78 de milioane de persoane, erau obezi. Aproape unul dintre cinci tineri cu vârsta cuprinsă între 2 și 19 ani a fost obez.
 
DEPINDE NUMAI DE DUMNEAVOASTRĂ!
„Înainte nu credeam că obiceiurile mele în alimentație au un efect atât de mare asupra calității vieții mele și totuși am avut încredere în Corpservis. M-am gândit că, dacă reușesc, pot câștiga foarte mult șipot atinge obiectivele pe care mi le-am stabilit la început. Rezultatele au început să apară foarte repede pentru că am urmat întotdeauna exact propunerile consultantului, am aplicat în mod perseverent cele învățate și am fost deschis la schimbare. Un astfel de rezultat este scăderea în greutate cu 8 kilograme, dispariția grăsimii din zona abdomenului și o vitalitate mai ridicată.” C.V. 
 
Ca un gând final, vă voi spune ce regretă cel mai mult clienții noștri - pe baza feedback-ului lor. Nu suma pe care au plătit-o pentru program, ci de ce nu au început mai devreme? 
 
Dorința mea pentru voi este ca, dacă simțiți că trebuie să începeți ceva, să nu amânați! Nu va exista niciodată un moment potrivit, întotdeauna poate apărea ceva. Trageți concluziile corecte și luați decizia corectă!
 
FIȚI BINE. PĂSTRAȚI-VĂ BINE.
 
Să-ți schimbi stilul de viață este foarte greu, fără să ai informații corecte la îndemână!
 
Ai și tu nevoie de sfaturi? Vrei să începi dar nu știi cum? Vrei să ai rezultate cu eforturi minime?
 

Puneți-vă sănătatea pe primul loc și întăriți-vă prima apărare a corpului dvs. cu suplimentul nostru nutritiv complet natural, conceput pentru a elibera stresul, pentru a crește senzațiile de stare de bine și pentru a susține a sistemul imunitar.

 
"Aș dori ca în schimbarea stilului de viață să nu fie vorba despre o serise de renunțări,
ci, mai degrabă, de o mulțime de posibilități."
 
Dr. Suba Réka - Sprijin pentru schimbarea stilului de viață
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE