Plimbările în aer liber, necesare pentru sănătatea ta

 

 
O simplă plimbare îmbunătăţeşte respiraţia, măreşte bătăile inimii, calmează nervii, măreşte pofta de mâncare, creşte rezistenţa la oboseală. Chiar şi plimbările lente vor învigora organismul. Plimbările regulate pe jos vor consolida muşchii, articulaţiile, ligamentele, tot sitemul muscular şi scheletic, eliminând astfel procesele stagnante din organism. Plimbările în natură ajută atât la arderea caloriilor cât şi la mărirea capacităţii de concentrare, iar interacţiunea cu natura oferă unele efecte similare cu meditaţia.
 
În timpul plimbării este necesar să respirăm corect, inspirând regulat pe nas şi expirând pe gură, astfel avem grijă ca aerul nepurificat şi rece să treacă prin cavitatea nazală pentru a se curăţa şi purifica. De asemenea mersul trebuie să fie liber astfel încât braţele să se mişte în voie.
Pentru ca plimbarea prin aer curat să calmeze şi să relaxeze sistemul nervos este necesar să ne debarasăm de orice obligaţie sau grijă, cel puţin pentru moment. După o zi grea de muncă, o plimbare de jumătate de oră va face ca toate greutăţile să se diminueze.
 
Iarna, chiar dacă este frig, nu trebuie să evităm plimbările, din contra, medicii spun că plimbările pe timpul iernii, prin aerul rece, aduce mai multe beneficii organismului. Ca să prindem curaj, ne gândim la zilele caniculare când dorim puţină răcoare. Aerul de iarnă este mai curat, mai sănătos şi mai oxigenat. El împrospătează organismul, înviorează creierului şi ajută la o concentrare mai bună. Cu toate că iarna nu prea avem parte de soare, oricum mersul pe jos ajută la sinteza vitaminei D, foarte necesară calciului din oase. O jumătate de oră de mers prin zăpadă se egalează cu o oră petrecută la sala de forţă.
 

Modificarea stilului de viață este o schimbare radicală

care se extinde la dietă, organizarea activităților

dintr-o zi și stilul de viață al unei persoane.

 Această carte vă ajută să faceți primii pași în acest scop.

 

 COMANDĂ CARTE

PENTRU O VIAȚĂ ECHILIBRATĂ

ȘI UN CORP SĂNĂTOS!

 

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE