Nu judeca o carte după copertă!

Până de curând, nu citeam decât cărţi tipărite. Rareori, când găseam o carte netradusă la noi sau pe care la momentul respectiv nu mi-o permiteam, dar voiam să o citesc neapărat, o citeam la calculator, dar nici nu mă gândeam să îmi cumpăr un e-reader. Bineînţeles, mi se părea util… dar numai pentru alţii.
 
De vreo lună, totuşi, am început să folosesc un e-reader şi mi-am schimbat complet părerea despre aceste gadgeturi.
Chiar dacă diferențele dintre o carte tradițională și una elecrtonica nu sunt atât de mari, m-am gândit să-ți fac o listă care compară cele două. 
 
Cartea tiparită:
1.În unele cazuri o carte tipărită este mult mai utilă. La plajă, de exemplu, dacă ești genul de persoană căruia îi face plăcere să lenevească pe sezlong, la umbră, cu o carte în mână. Plus nu trebuie să ai grijă să nu îmi fie furat.
 
2.Un alt motiv pentru pentru care poate preferi cărţile tipărite este că nu se stric repede ca orice gadget. De fapt, acesta era unul dintre motivele pentru care poate nu vrei un e-reader, dacă scapi cartea pe jos nu i se întâmplă nimic .Nu are ce să se zgârie sau spargă, nu pățeşte nimic dacă îţi scapă din mână. În cel mai rău caz, poţi vărsa ceva pe ea şi rămâi cu câteva pagini pătate. Dar măcar ştii că încă o mai poţi folosi.
 
3.Multora le face plăcere să aibă o bibliotecă umplută cu cărţi rare sau vechi. Din păcate, nu poţi face asta cu cărţile în format electronic, nu?De asemenea, nu cred că sunt singura care a păstrat o floare între paginile unei cărţi. Mai are rost să spun că nu poţi face asta cu un e-reader?
 
4.Mirosul cărților e preferatul celor care citesc. Iar alegând un ebook, va trebui să renunți la asta.
 
Ebook
1.În primul rând, nu cred că o să mă contrazică cineva când o să spun că e mult mai uşor să pleci într-o călătorie cu un simplu e-reader în bagaj decât cu două-trei cărţi. Aţi putea spune că nu are rost să iei mai mult de o carte când pleci în vacanţă, pentru că, ajuns la destinaţie, nu vei citi prea mult şi sunt de aceaşi părere, dar nu vi s-a întâmplat niciodată să terminaţi pe drum o carte deja începută ca apoi să vă plictisiţi?
 
2.Aţi încercat să citiţi o carte tipărită în timp ce staţi întinşi în pat, pe o parte? Cam greu să daţi paginile, nu? Cu un e-reader nu există această problemă, pentru că nu este nevoie de ambele mâini atunci când dai paginile.
 
3.Cred că vi s-a întâmplat şi vouă, copii fiind, să vă chinuiţi să căraţi un ghiozdan greu de câteva kilograme bune la şcoală. Caiete, patru-cinci manuale, culegeri de probleme… Dacă elevii ar putea să înlocuiască manualele grele cu e-book-uri, le-ar fi mult mai simplu.
 
4.La e-book-uri, poţi să pui câte semne de carte vrei, fie că ai găsit un citat pe care vrei să-l ţii minte sau ceva despre care vrei să afli mai multe informaţii.
 
Deşi mulţi cred că e-book-urile vor reuşi să înlocuiască aşa numitele “cărţi adevărate”, nu cred că asta se va întâmpla prea curând. Unii vor rămâne la cărţile tipărite, unii le-au înlocuit (sau le vor înlocui) cu cele în format electronic, iar alţii, la fel ca şi mine, le alternează.
 
Fiecare prezintă atât calităţi, cât şi defecte, astfel încât mie, cel puţin, mi-e greu să mă decid. Voi de care parte sunteţi?
 
Sursă: www.blog.nemira.ro
 
Știai că poți cumpăra cărțile și în formă tipărită dar și ca ebook?
Cărțile Cheie pentru corp și Sprijin pentru schimbarea stilului de viață
sunt încă la promoție.
A képen a következők lehetnek: 1 személy, ital, , szöveg, amely így szól: „PROM O SZABADOS PAL 10+1 sugesti SPRIJIN PENTRU STILULUIDE VIAȚĂ .SubaRéka cheie PENTRU CORP”
 
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE