Legătura creier-intestin

Creierul și sitemul digestiv comunică unul cu celălalt prin intermediul unui sistem complex. Totuși, comunicarea se face și prin intermediul sistemului nervos, mai precis prin sistemul nervos enteric. Asta este una dintre cele trei componente ale sistemului nervos autonom (vegetativ). Aceastămcomunicare este motivul care simplul gând la mâncare face să fie eliberate acidul gastric și enzimele digestive sau pentru care este eliberstă insulina, în anticiparea unorm niveluri ridicate ale glicemiei.
 
Dacă sunteți nervoși sau stresați, stomacul reacționează și apetitul dispare. Este foarte important de precizat că această comunicare neurală funcționează în ambele sensuri-și intestinele trimit semnale la creier.
 
Această comunicare cu o multitudine de fațete, între sistemul digestiv și creier, se numește conexiune creier-intestin sau axa creier-intestin, iar problemele de la nivelul ei ar putea impiedica vindecarea.
Sursă: Metoda Paleo-Dr Sarah Ballantyne
 
"Ce am primit de la programul Corpservis 
Totul așa aș caracteriza, că m-am născut din nou. Am devenit plină de chef de viață, activă și plină de chef de a face lucrurile. 
În fiecare dimineață mă trezesc odihnită , cu voie bună, fericită și îmi văd de treabă. 
Fără să am atenția, am slăbit aproape 20 de kg. 
  Doar atât pot să spun MULȚUMESC!”
                B. E. 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE