Inimă neînfricată

Mă întrebam despre ce să scriu ... Apoi, mi-a venit în minte masa de sâmbătă când  mă bucuram de gustul picant și bun al hreanului. Deci, alegerea a căzut pe hrean.
 
Știm că ne face să lăcrimăm, dar ne poate proteja și de multe boli. Rădăcina înțepătoare a hreanului asigură ameliorarea diferitelor dureri și boli infecțioase. Pe lângă efectul său antiseptic, întărește sistemul imunitar, poate ajuta în caz de răceli, tuse, amigdalită. Reduce febra.
 
Este o sursă foarte importantă de vitamina C și știm cât de mult are nevoie corpul nostru să fie fortificat. Pe scurt, este o plantă foarte utilă și benefică.
 
Sfatul meu bun ar fi să nu uitați de hrean și să îl consumați cu îndrăzneală. Experimentați-l efectele sale benefice!
 
Cu toate acestea, să analizăm  pentru cine  și în ce cazuri nu este recomandat hreanul:
- la persoanele cu diaree
- în cazul mamelor însărcinate, trebuie avut grijă să nu exagerați
- în perioada după un atac de calculi biliari și în timpul inflamației vezicii biliare
- cei care sunt  alergici la hrean.
 
Cum se consumă?
Hreanul poate fi consumat în mai multe moduri. Poate fi folosit pentru a face o garnitură, dar poate fi adăugat și la sosurile proaspăt rase, murate sau de hrean pentru a da mâncării un gust bun. Gospodinele îl folosesc și în murături (cum ar fi sfecla, ardeiul).
 
În același timp, porcul gătit și carnea de vită sau  unele feluri de mâncare de pește fără hrean sunt de neimaginat, și chiar în cazul mâncărurilor reci pentru evenimente, găsim în mod regulat un  preparat de hrean. Frunzele tinere de hrean pot fi puse și într-o salată.
 
Dacă ai rețete  bune (cu fel principal, supă cremă) sau idee cu hrean, care este îndrăgită  și nu conține zahăr, gluten, trimite-mi-o. Cu o fotografie bine făcută, poate apărea  pe site-ul nostru și astfel poți oferi un ajutor unui începător sau celor care caută  o idee. Aștept cu nerăbdare pe această adresă de e-mail dacă decizi să-mi  trimiți o rețetă: drsuba.reka@testszerviz.ro . 

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE