Greutatea în exces: mai multe riscuri

Excesul de greutate și obezitatea pot crește riscul mai multor probleme de sănătate, inclusiv diabet, boli de inimă și anumite tipuri de cancer. Dacă sunteți gravidă, excesul de greutate poate duce la probleme de sănătate pe termen scurt și lung pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră, în schimb atingerea și menținerea unei greutăți normale vă poate ajuta pe voi și pe cei dragi să rămâneți mai sănătoși pe măsură ce îmbătrâniți.

Excesul de greutate poate crește riscul pentru multe probleme de sănătate, inclusiv:

  • diabet de tip 2
  • tensiune arterială crescută
  • boli de inimă și accidente vasculare cerebrale
  • anumite tipuri de cancer
  • ficatul gras
  • boală de rinichi
  • probleme în sarcină, cum ar fi glicemia și tensiunea arterială ridicată în timpul sarcinii.

 

Care este legătura dintre diabetul de tip 2 și excesul de greutate?

Mai mult de 87% dintre adulții cu diabet sunt supraponderali sau obezi. Nu este clar de ce persoanele supraponderale au mai multe șanse să dezvolte această boală. S-ar putea din cauză că supraponderea determină modificări la nivelul celulelor, ceea ce le face rezistente la hormon insulină.

Soluția: pierderea în greutate, evident. Conform studiului pentru prevenția diabetului , o cercetare sponsorizată de Institutul Național pentru Sănătate al Statelor Unite (NIH), s-a descoperit că pierderea a doar 5% până la 7% din greutatea corpului și efectuarea de exerciții fizice moderate (cum ar fi mersul rapid) timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână poate preveni sau întârzia apariția diabetului de tip 2.

Cum știu dacă cântăresc prea mult?

Două date importante ne pot arăta dacă greutatea noastră este normală sau suntem în suprapondere: circumferința abdomenului (sau talia) și Indicele de masă corporală. Talia este simplu de măsurat cu un metru, conform ghidurilor europene trebuie să fie:

  • la bărbat o talie normală este sub 94 cm
  • pentru femei o talie normală înseamnă sub 80 cm

Pentru a afla indicele de masă corporală trebuie să impărțin greutatea la înălțimea noastră în metri la pătrat.

Exemplu: dacă am 75 de kg și 1.81 m înălțime, atunci voi împarte 75 la 1.81 și apoi voi împarte din nou la  1.81, astfel 75/1.8/1.8= 22,8, această cifră este ndicele de masă corporală.

Un indice mai mare de 25 înseamnă suprapondere, mai mare de 30 înseamnă obezitate.

Sursă: National Istitute of Health USA, https://www.niddk.nih.gov/health-information/weight-management/health-risks-overweight

 

Ce rămâne de făcut ?

Dacă vrei să slăbești sau pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești starea de bine, Programul Corpservis te poate ajuta să-ţi formezi acel corp pe care ţi-l  doreşti în cadrul unui program personalizat în care un specialist îți va sta la dispoziție urmărind progresul tau și sprijinindu-te cu cele mai bune sfaturi.

 

Pentru o stare fizică mai bună, un consilier ține o consultație cu clientul o dată pe săptămână pentru a discuta cu el experiențele sale noi despre schimbările efectuate în dietă și stilul de viață pentru obiectivul dorit. Consultantul oferă clientului date despre funcționarea corpului, ca schimbarea stilului de viață să se producă înţelegând procesele în totalitate.

Serviciul Corpservis este o consiliere personalizată. În cazul în care sunteți interesat în mod serios, atunci vom stabili o dată potrivită unei întâlniri personale, unde vom discuta despre ce poate să vă ofere acest serviciu.

Încearcă și tu programul Corpservis!

Completează testul și înscrie-te la o consultație!

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE