Ce este legătura esențială dintre modificările stilului de viață și a sistemului hormonal?

“Hormonul  este o substanță biochimică ce transmite informații de la un organ sau țesut la altul, fiind secretată de glandele endocrine sau de alte țesuturi, care stimulează și coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism.

Spre deosebire de sistemul nervos, unde informațiile de la centru (creier sau măduva spinării), respectiv impulsurile nervoase, se propagă prin prelungirile axonice sau dentritice cu o viteză mare care durează fracțiuni de secundă, informațiile transmise pe cale hormonală sunt mai lente, unele, ca de exemplu în cazul adrenalinei, care durează secunde, pe când în cazul celorlalți hormoni durează zile, până când informațiile ajung la organul sau țesutul țintă.

De la această regulă fac o excepție hormonii tisulari (produși de țesuturi), hormoni ca: histamina, serotonina, sau prostaglandinele, care sunt produși direct de parenchimul organului țintă.” - https://ro.wikipedia.org/wiki/Hormon
 
Dr. Péter Kricsfalvi – medic șef medicină internă, reumatolog și naturopat, lectorul Corpservis:
 
 „Unul dintre cele mai importante elemente ale sistemelor de reglementare care asigură funcționarea organismului uman și echilibrul intern al acestuia este sistemul hormonal. Micrograme din aceste substanțe extrem de eficiente sunt suficiente pentru a influența la nivel biochimic lucrurile care ne determină viața - cum ar fi metabolismul, adaptarea la mediul înconjurător, asigurarea caracteristicilor sexuale secundare, reproducerea și așa mai departe. Un set complex de interacțiuni este necesar pentru funcționarea sănătoasă a corpului nostru și pentru menținerea stării noastre de bine. Această carte ajută la înțelegerea esenței „reglajului” biochimic intern și a relației sale cu starea noastră de conștiință și emoție, și schimbările acestora. Aceasta este legătura esențială dintre modificările stilului de viață și a sistemului hormonal." 
 
Cartea Cheia pentru corp vă poate oferi informații interesante despre coprul Dumneavoastă!  
Comandă cartea aici!
 
                                                                                     

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE