Despre mei

În timp ce îmi citești scrierea, concluzionez că te interesează o dietă echilibrată și sănătoasă. Din fericire, nu trebuie să fie vorba despre renunțarea multor lucruri, deoarece putem vorbi despre atâtea opțiuni!
 
Astăzi îți prezint o garnitură foarte bună pentru  înlocuirea orezului: nu este altceva decât meiul. Din fericire, meiul poate fi folosit nu doar ca înlocuitor al orezului, deoarece putem folosi în supă, fel principal, desert, dar putem face și  pâine cu făină de mei.
 
Ce ne poate oferi meiul în afară de experiența gustativă?
Este foarte bogat în vitamine și minerale, cum ar fi fluor care protejează dinții, siliciu care  protejează sănătatea părului, a pielii, a unghilor, a ochilor și a vaselor de sânge sau a fierului necesar pentru formarea corectă a sângelui. Cu toate acestea, conține cantități mai mari de potasiu, ceea ce reduce șansa de a dezvolta probleme cardiace. Pe lângă acestea, conține și acid silicic, care face pielea elastică, face părul strălucitor și face dinții și unghiile puternice.
Poate fi o hrană ideală pentru vegetarieni, deoarece este o sursă bogată de proteine. Este recomandat bolnavilor de recuperare și viitoarelor mame, deci întărește sistemul imunitar.
 
Cum prepari meiul?
Spală o cană de mei printr-o sită și picură-o, apoi pune-o în 3 căni de apă sărată și apoi fierbe din nou la foc mic timp de 12 minute. Apoi acoperă și lasă să stea timp de 10 minute. Va fi foarte moale atunci, dar așteaptă să se răcească puțin pentru a obține cea mai bună textură. Există multe moduri de a-l condimenta. Dacă dorești, se poate găti în puțină grăsime de nucă de cocos înainte de gătit.
 
Chimen, coriandru,  ghimbir,  pătrunjel, busuioc se potrivesc bine cu mei în ceea ce privește gustul. Dacă se face dulce, îl putem prepara cu vanilie, scorțișoară, cardamom, cacao, semințe de mac, nuci.
 
Pentru noi, pastele uscate făcute din făină de mei sunt preferatele noastre pentru că adorăm bucătăria italiană! Bunica și mama, în schimb, jură pe găluștele de caș făcute cu făină de mei!
 
Se spune că meiul ascunde multe oportunități în ceea ce privește prepararea! Ar fi păcat să nu încerci!
 
Poți încerca gama de paste din mei

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE