De ce să folosim deodorante naturale?

Transpiraţia este un fenomen natural prin care corpul nostru îşi menţine temperatura constantă. De aceea folosim deodorante şi antiperspirante. Ceea ce puţină lume ştie este că aceste produse acţionează total diferit.
Deși mulți utilizează termenii „deodorant” și „antiperspirant” în mod interschimbabil, nu sunt același lucru. Caracteristica definitorie a antiperspirantului este faptul că are în compoziție aluminiu, care blochează glandele sudoripare și împiedică astfel apariția mirosurilor neplăcute. Deodorantul neutralizează doar mirosul bacteriilor care se hrănesc cu acest lichid produs de glandele sudoripare. Mai simplu spus, deodorantele ajută la blocarea mirosului neplăcut, dar nu te împiedică să transpiri. Acestea nu conțin de obicei aluminiu.
Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele inhibă cantitatea de transpiraţie eliminată de glandele sudoripare. Să fiţi însă foarte atenţi la ceea ce scrie pe etichetă. Produsele să nu conţină săruri de aluminiu, pentru că acestea blochează porii şi pot dăuna sănătăţii.
Odată ajunse în organismul femeilor, se comportă ca nişte falşi estrogeni şi se leagă de receptorii de la nivelul glandei mamare, de la nivelul organelor genitale şi pot determina tulburări mergând de la dereglări hormonale mastoză fibrochistică, chisturi ovariene până la afecţiuni canceroase.
De ce să încerci deodorantul natural?
Pe măsură ce devenim mai conștienți de ce anume consumăm și aplicăm pe piele, mulți dintre noi optăm să folosim doar produse naturale. Chiar dacă un deodorant natural conține ingrediente precum uleiuri esențiale și pulberi de argilă, spre deosebire de aluminiu și alte substanțe chimice, este totuși important să citim cu atenție etichetele produselor înainte de a le cumpăra. 
Neutralizează transpirația într-un mod mai natural
În loc să folosească clorhidrat de aluminiu și zirconiu de aluminiu pentru blocarea porilor, deodorantele naturale au în compoziție ulei de nucă de cocos, amidon de porumb etc. Aceste ingrediente neutralizează bacteriile urât mirositoare și pot ajuta la absorbția excesului de umezeală. 
Totuși, doar pentru că un produs are în compoziție doar „ingrediente naturale”, nu înseamnă că organismul tău nu va reacționa la acestea. Dacă ai pielea sensibilă, optează pentru deodorante care nu au în compoziție coloranți și parfumuri.
Deodorantele naturale nu-ți agresează pielea
În cazul în care ai pielea sensibilă, substanțele chimice din antiperspirant o pot irita. Totodată, este demonstrat științific că atunci când transpirația se amestecă cu aluminiul din antiperspirant, poate provoca acele pete galbene pe cămăși, tricouri sau rochii. Folosirea unui deodorant natural poate ajuta la evitarea acestor probleme.
 
Orice deodorante aţi folosi, igiena este cea mai importantă. Nu uita că hidratarea şi alimentaţia echilibrată au şi ele un rol important în lupta împotriva mirosului neplăcut al transpiraţiei. Aşadar, bea cât mai multe lichide şi consumă cât mai multe fructe şi legume proaspete.
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE