De ce ar trebui să ne fie groază de parabeni?

 

O bucată din scrisul unuia dintre dragii mei colegi. Colegul nostru a primit formare profesională în ingineria alimentară. Consider că a scris informații utile, deci înainte de a te pregăti pentru sărbători,  poți surprinde persoanele care sunt importante pentru tine cu un cadou cu adevărat util. Deci, citește scrisul cu dragoste!
 
„Toată lumea a auzit de parabeni, cel puțin conceptul sună cu siguranță familiar pentru mulți, așa cum este adesea menționat, mai ales în ceea ce privește produsele cosmetice. Din ce în ce mai  mulți oameni știu, de asemenea, că merită  să evite acești compuși, dar cred că omului obișnuit îi lipsesc multe informații utile. În această scriere, aș dori să introduc cititorului informații utile despre parabeni, sperând că în acest fel pot aduce o contribuție semnificativă la protejarea sănătății tale.
 
În primul rând, ce se numește paraben?
Parabenul este un compus chimic solid stabil, nevolatil, inodor. În funcție de materia din care  sunt formate, există mai multe subgrupuri: metilparaben, etilparaben și așa mai departe.
 
Pentru ce îl folosesc?
Datorită proprietăților lor antimicrobiene, parabenii sunt  utilizați pe scară largă. De aproape 100 de ani, acesta a fost răspândit în rândul produselor cosmetice, dar este utilizat pe scară largă în industria alimentară ca conservant, dar și în industria farmaceutică și textilă. Deci parabenii sunt actorii noștri de zi cu zi prin alimente și cosmetice și medicamente utilizate.
 
De ce să îl eviți?
Au existat o serie de studii recente despre parabeni, ceea ce nu este o coincidență, întrucât o serie de studii a dat rezultate uimitoare:
-parabenii acționează ca estrogeni în organism, ceea ce poate duce la deranjarea echilibrului hormonal, dezvoltarea cancerului de sân (concentrația parabenilor în sânii tumorali a fost de 20 ng / g).
-cauzează deteriorarea pielii atunci când este expus la lumina UV
-la bărbați poate avea un efect dăunător asupra funcției de reproducere masculină, o scădere a nivelului de testosteron și o scădere a numărului de spermatozoizi, afectând astfel fertilitatea (demonstrat într-un experiment la șobolani).
-reacție alergică.
 
Cum să îl eviți?
 Datorită utilizării sale pe scară largă, este foarte dificil să eliminăm parabenii, produsele care conțin parabeni, în zilele noastre. Este foarte important să verifici temeinic lista ingredientelor de pe produse cosmetice, creme, coloranți, alimente conservate, medicamente și să luați în considerare prezența parabenilor în produsul dat atunci când cumperi produse. Trebuie să fim foarte atenți, deoarece multe produse, în special creme, nu mai listez pe etichetă paraben ca ingredient.
 
În același timp, din fericire, există o piață în creștere pentru produsele ale căror producători iau sănătatea drept un aspect important și ignoră substanțele dăunătoare, cum ar fi parabenul în producția lor, căutând soluții naturale. În ceea ce privește alimentele,  să evităm conservele ori de câte ori este posibil.
 
Așadar, sfatul meu final pentru toată lumea este să ia în considerare faptele și informațiile menționate mai sus, pentru că și în cazul nostru adevărul etern este adevărat: tu ești ceea ce mănânci (sau cu ceea ce te ungi)! ”
 
Stimate cititor, îți doresc o săptămână plăcută și o aventură bună în alegerea produselor fără parabeni! (Sursă:www.kockazatos.hu/)
 
Încearcă gama de produse fără parabeni din magazinul online AICI!

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE