Ce este mai exact stresul cronic?

În societatea modernă , suntem expuși la nesfârșit unui stres cu grad scăzut: de alarma ceasului care zbârnâie înainte să fim gata să ne dăm jos din pat, la graba de a ieși pe ușă la timp, la trafic și termenul-limită de la serviciu, la espresso-ul de la birou care a rămas fără dacea-toți acești factori mici de stres ne alcătuiesc ziua, săptămâna, anii. Avem facturi și reparații de făcut în casă, ne stresează soacra, economia, vecinii furioși, copii care au necazuri la școală, problemele de sănătate, faptul că întârziem la întâlniri, examenele școlare, certurile, plata impozitelor, fotocopiatoarele blocate, computerele stricate și vinul vărsat pe cămașa preferată.
 
Sunt lucruri mici despre care s-ar putea să nici nu vă dați seama că pot contribui la stresul cronic, cum ar fi luminile puternice aprinse în casă după apusul soarelui, săritul peste micul dejun, consumul excesiv de cafea sau băuturi răcoritoare, mersul prea târziu la culcare în mod constant sau urmărirea unui film de groază înainte de somn.
 
Exercițiile fizice prea intense și faptul de a nu ne lăsa corpul să se odihnească suficient între antrenamente poate fi, de asemenea, un factor de stres cronic. În mod evident, există și factori mai mari de stres în viață: divorțul, moartea unei persoane dragi, mutatul în altă casă, durerea, bolile grave, violența și războiul.
Pentru cei mai mulți dintre noi, stresul este continuu. Iar organismul nostru nu este conceput pentru el.
Sursă: Metoda Paleo-Dr Sarah Ballantyne
 
Știai că devii mult mai rezistent la stres, având un stil de viață sănătos?
Încă nu ai adoptat un stil de viață sănătos?
Începe acum!
Fii mândru de tine că ai început!

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE