Ce alimente îmbunătățesc sănătatea femeilor?

 

Fitonutrienții sunt compuși organici naturali, cu efect de apărare și regenerare, care se găsesc în concentrație mică în fructe și legume.

Deși aceștia nu sunt nutrienți clasici, rolul lor este semnificativ în îmbunătățirea condiției organismului și pentru bunăstarea acestuia. Din punct de vedere nutrițional, consumul de legume și fructe crude ajută la creșterea nivelului de fitonutrienți din corp.

 
CE  SUNT FLAVONOIDELE?

Flavonoidele, conform cunoștințelor actuale, joacă un rol foarte important în păstrarea sănătății și prevenirea bolilor. Pe baza comparării tuturor cantităților de flavonoide, în urma unui studiu efectuat pe 150 de plante, cinci compuși flavonoizi sunt utilizați cel mai frecvent: quercetin, miricetin, apigenin, kempferol și luteolin. Cele mai bogate surse de flavonoide: diverse tipuri de ceapă, spanacul, țelina, mărul, afinele, pătrunjelul, ciupercile ganoderma.

Acești compuși sunt produse secundare ale metabolismului plantelor ce ocupă o funcție de apărare de bază în celulele acestora. În zilele noastre, numeroase experimente susțin efectele antioxidante, antitumorale și antiinflamatorii ale flavonoidelor, precum și proprietățile lor de păstrare a sănătății și de prevenire a bolilor. Iată câteva dintre beneficiile acestor fitonutrienți:

1. efect antioxidant și/sau captură de radicali liberi

2. efect de susținere a sistemului imunitar și antiinflamator

3. efect împotriva astmei și alergiilor

4. schimbarea activității enzimelor, în special împiedicarea deteriorării acestora

5. efect antibacterian și antivirus

6. armonizarea activității estrogenilor

7. efect de influențare a dezvoltării bolilor tumorale

8. efect de apărare a ficatului

9. influență asupra stării vaselor de sânge

 

Polifenolii sunt compuși naturali care se produc în concentrație mare în anumite fructe: mure, afine, struguri, citrice (portocale, lămâi, lime, grapefruit), ulei de măsline extra virgin și ciocolată neagră. Ba mai mult, se găsește polifenol și în cafea, cacao, ceai.

Este bine de știut despre polifenoli că pot avea efecte protectoare serioase în cele două boli majore ale zilelor noastre: tumorale și cardiovasculare.

Pentru ca uleiul de măsline să aibă un efect benefic, acesta trebuie să aibă un conținut foarte ridicat de polifenoli (în acest caz este vorba de un ulei extra virgin presat la rece). Polifenolii protejează plantele împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare, dar se pare că protejează și celulele noastre la fel de eficient. Aceștia nu au efect toxic, nu sunt cancerigeni și pot fi administrați perioade lungi de timp. Polifenolii protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare, îmbunătățesc elasticitatea vaselor, reduc cantitatea de colesterol rău și tensiunea arterială.

Polifenolii sunt antioxidanți puternici și mobilizatori de stocuri de grăsimi, astfel încât pot contribui la reducerea greutății.

Acești compuși au activitate antibacteriană și reduc inflamația în organism, diminuează riscul apariției demenței, calcificării parafinice, bolilor cardiace și îmbătrânirii premature a pielii. Efectul anti-cancer al polifenolilor se datorează proprietăților lor antioxidante care protejează ADN-ul împotriva agenților cancerigeni, cu efect pozitiv și asupra creșterii celulelor canceroase. - 

Unii oameni prezintă un risc crescut de inflamație cronică și inflamație. Tu ești acela/aceea:
  1.  1. Trecut(ă) de 50 de ani?
  2.  2. Supraponderal(ă)?
  3.  3. O persoană care ține dietă frecvent?
  4.  4. Fumător(oare) sau locuitor(oare) al orașului expus inevitabil la aerul poluat?
  5.  5. Un consumator(oare) serios(oasă) de pâine, produse de cofetărie, de alimente prăjite sau fast food?
AI   ȘTIUT?
Șapte dintre primele 10 cauze ale decesului în 2010 au fost bolile cronice. Două dintre aceste boli cronice – afecțiunile cardiace și cancerul – au reprezentat împreună aproape 48% din totalul deceselor.
Obezitatea reprezintă o problemă  gravă pentru sănătate. În perioda 2009-2010, mai mult de o treime dintre adulți, sau aproximativ 78 de milioane de persoane, erau obezi. Aproape unul dintre cinci tineri cu vârsta cuprinsă între 2 și 19 ani a fost obez.
 
Se  poate  preveni  inflamația  cronică?
 
Pentru o lungă perioadă de timp, s-a considerat că acizii grași Omega-3, pe care îi asimilam în primul rând din consumul de pește, sunt benefici pentru sănătate. Numeroase studii au arătat că aportul crescut al acestora este asociat cu un risc scăzut de apariție a anumitor boli și că au efecte antiinflamatorii, ajutând la încetinirea evoluției unor boli precum cancerul, boala Alzheimer sau scleroza multiplă.
Cercetătorii de la Universitatea Norwegiană de Științe și Tehnologie (NTNU) au găsit noi dovezi despre modul în care acizii grași Omega-3 pot reduce reacțiile inflamatorii din organism.
 
DESCOPERIȚI SECRETUL UNEI VIEȚI ECHILIBRATE
Începeți chiar astăzi călătoria pentru sănătate
 
O sănătate mai bună începe cu un echilibru mai bun - mai ales în ceea ce privește celulele, stomacul și sistemul nostru imun. Începând cu un test unic, Protocolul Zinzino privind sănătatea în 3 pași echilibrează, restabilește și intensifică ușor organismul, oferindu-vă șansa de a duce o viață mai sănătoasă și mai fericită.
 
Pasul 1: Echilibrați
Creați un echilibru sănătos Omega-6:3 și contribuiți la protejarea celulelor corpului împotriva ruginirii (oxidării)*. Produsul nostru BalanceOil face acest lucru datorită combinației premium de uleiuri, derivate din uleiul de pește sălbatic de cea mai înaltă calitate și din uleiul de măsline extra virgin cules înaintea sezonului. Bogat în Omega-3 (EPA + DHA), polifenoli din măsline și vitamina D3.
 
Pasul 2: Restabiliți
Grija față de bacteriile „bune” ale organismului poate avea un impact profund asupra sănătății*. ZinoBiotic este un amestec foarte complex de 8 fibre dietetice naturale,* creat pentru metabolizarea cu eliberare în timp din intestinul gros, sprijinind dezvoltarea bacteriilor sănătoase.
 Pasul 3: Intensificați
Xtend este un supliment alimentar și imun avansat, care completează perfect produsele BalanceOil și ZinoBiotic. Creat pentru a sprijini sistemul imun natural*, conține 23 de vitamine esențiale și minerale, micro și fitonutrienți și beta-glucani 1-3, 1-6 purificați derivați din drojdie.

FIȚI BINE. PĂSTRAȚI-VĂ BINE.
Puneți-vă sănătatea pe primul loc și întăriți-vă prima apărare a corpului dvs. cu suplimentul nostru nutritiv complet natural, conceput pentru a elibera stresul, pentru a crește senzațiile de stare de bine și pentru a susține a sistemul imunitar.

 
"Aș dori ca în schimbarea stilului de viață să nu fie vorba despre o serise de renunțări,
ci, mai degrabă, de o mulțime de posibilități."
 
Dr. Suba Réka - Sprijin pentru schimbarea stilului de viață
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE