Beneficiile usturoiului pentru sănătate

 

 

Beneficiile usturoiului pentru sănătate. Cercetătorii de la Universitatea din California au arătat că alicina, ingredientul care dă mirosul puternic al usturoiului, luptă împotriva infecţiilor. De asemenea, aceeaşi substanţă ajută şi la dilatarea vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia.
 
Potrivit nutriţioniştilor, usturoiul aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida a descoperit că usturoiul poate creşte numărul de limfocite T din sânge, care joacă un rol foarte important în creşterea imunităţii. 
 
Usturoiul conţine alicină, o substanţă considerată antibiotic natural, care are rol antiviral, antiinflamator şi antifungic. Usturoiul este recomandat în cazul răcelilor, dar şi a bolilor remuatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, diabet sau tulburări ale ritmului cardiac. 
 
Usturoiul este bogat în fier şi este de mare ajutor atunci când sunt anemii şi lipsă de fier în organism. De asemenea, usturoiul are un conţinut de polisulfid, o substanţă care aduce efecte benefice asupra inimii şi protejează organsimul de boli cardiovasculare.
 
Usturoiul conţine şi mangan, un mineral care menţine nivelul de colesterol bun la nivel normal şi îl scade pe cel rău. În urma unor studii s-a ajuns la concluzia că cei care consumă des usturoi ar fi protejaţi mai bine de cancer la stomac sau colon. De asemenea, există cercetări care arată că usturoiul ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv precum şi în tratarea constipaţiei.   
 
Egiptenii găteau usturoiul şi spuneau că dă energie, iar grecii antici credeau că vindecă infecţii şi îl foloseau şi în tratarea leprei. De asemenea, romanii dădeau usturoiul soldaţilor pentru a le creşte rezistenţa. La jumătatea anilor 1800 s-a descoperit faptul că usturoiul poate omorî bacteriile.

 

Pentru o stare fizică mai bună, un consilier ține o consultație cu clientul o dată pe săptămână pentru a discuta cu el experiențele sale noi despre schimbările efectuate în dietă și stilul de viață pentru obiectivul dorit. Consultantul oferă clientului date despre funcționarea corpului, ca schimbarea stilului de viață să se producă înţelegând procesele în totalitate.
 
Serviciul Corpservis este o consiliere personalizată. În cazul în care sunteți interesat în mod serios, atunci vom stabili o dată potrivită unei întâlniri personale, unde vom discuta despre ce poate să vă ofere acest serviciu.
 
 
Încearcă și tu programul Corpservis!
 

 

 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE