Cum creștem imunitatea cu ajutorul mierii?

 
Încă din antichitate mierea a făcut parte din alimentația omului, astfel încât la început au folosit-o ca desert, însă cu trecerea timpului a devenit un produs medical. Conform informațiilor din zilele noastre, mierea are aproximativ 70 de beneficii asupra organismului uman. Lichidul galben și vâscos este cel mai vechi aliment natural cu efecte de vindecare. Folosit chiar și de sumerieni, egipteni și greci, mierea a fost recunoscută pentru calitățile ei pozitive. Vindecarea cu produse apicole poartă numele de apiterapie. Este compusă în mare parte din glucoză și fructoză, dar conține și calciu, cupru, fiere, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, respectiv, în mică măsură conține B1, B2, B3, B5 B6 și vitamina C. Mierea de culoare închisă (cum ar fi mierea de mană) este mai bogată în elemente minerale, în fiere, cupru și mangan.
 
Efectul antiseptic al mierii este cunoscut de foarte mult timp: în timpul războaielor au folosit-o drept ca dezinfectant pentru răni și arsuri. În Evul Mediu au oferit-o pentru vindecare a mai multor boli. Putere de vindecare are însă doar mierea aceea care a fost tratată ca atare, care este de origine naturală, nu este supraîncălzit. Efectul antibacterian îi este oferit de către enzimele sale, conținutul ridicat de potasiu și de către substanțele sale aromatizante. Astfel ajută la funcționarea corectă a sistemului imunitar.
 
Contactul cu apă face posibilă eliberarea de peroxid de hidrogen în miere, ceea ce dizolvă țesuturile moarte și bacteriile. Mierea are pH-ul acid, ceea ce, la fel, nu este preferat de bacterii, astfel toată compoziția ajută la efectul benefic al ei. – afirmă dr. Kozma Ákos, medic internist.
 
Mierea are un efect asupra activității musculare și chiar asupra mușchiului cardiac. Este potrivită pentru digestie, purifică sângele, stimulează circulația sângelui, respectiv este cunoscut și efectul său antihipertensiv. Datorită conținutului ridicat de energie, poate fi utilizat pentru combaterea oboselii și a diferitelor boli, iar o linguriță de miere poate calma sistemul nervos prin producerea serotoninei, cunoscută drept „hormonul fericirii”.
 
Este format din 80% glucoză și fructoză, zaharuri simple, care se absorbă rapid, sunt ușor de digerat, astfel protejând ficatul și pancreasul. Datorită acestui efect, este benefic consumarea ei în timpul activităților fizice, mentale și sportive, întrucât reduce probabilitatea dezvoltării febrei musculare. Totodată, ca în cazul oricărui aliment, trebuie să avem în vedere consumul unei cantități optime.
 
Chiar dacă mierea poate fi folosită în băuturi calde, nu trebuie fiartă, întrucât astfel dispar ingredientele ei benefice. Folosită în mod regulat cu lapte, ceai sau cafea caldă ține departe bolile infecțioase, iar folosirea ei în tratamente cosmetice, ajută la regenerarea pielii, tenul devenind mai moale și catifelat.  
 
Produsele apicole conțin concentrat acele ingrediente active care pot fi găsite în anumite plante. Amestecat cu activitatea metabolică a albinelor, cu enzime și hormoni speciali, efectul mierii este similar cu cel al plantelor medicinale. Diferitele tipuri de miere reprezintă diferite beneficii medicale, astfel mierea de tei are efect calmant, mierea polifloră ajută la menținerea și restabilirarea echilibrului în limite optime, iar mierea de salcâm completează calciul. Ele conțin substanțele necesare pentru buna funcționare a organismului. Consumul lor regulat ajută la menținerea sănătății și stimularea sistemului imunitar.
 
Sursa: Szász Mátyás, Corund, 2019 https://www.havasimez.ro/ro
 
                                                                

Pentru o stare fizică mai bună, un consilier ține o consultație cu clientul o dată pe săptămână pentru a discuta cu el experiențele sale noi despre schimbările efectuate în dietă și stilul de viață pentru obiectivul dorit. Consultantul oferă clientului date despre funcționarea corpului, ca schimbarea stilului de viață să se producă înţelegând procesele în totalitate.

Serviciul Corpservis este o consiliere personalizată. În cazul în care sunteți interesat în mod serios, atunci vom stabili o dată potrivită unei întâlniri personale, unde vom discuta despre ce poate să vă ofere acest serviciu.

Încearcă și tu programul Corpservis!

Completează testul și înscrie-te la o consultație!

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE