Atac împotriva metabolismului tău

Veți citi lucruri interesante chiar acum, care, în unele locuri, vă vor părea simple, de bază, dar este posibil să aveți și un sentiment „wow”.
 
În ultimul timp, aud de la tot mai mulți stagiari și specialiști ceea ce am văzut acum 5 ani ca student la medicină:
 
În această postare, vreau să vă scriu despre dușmanii metabolismului. Provocă din ce în ce mai mult interes în ceea ce privește ce înseamnă metabolismul. Ce îl determină să funcționeze bine? Ce fel de lucruri pot fii  dușmanii lui? Cum ne simțim atunci când sunt probleme digestive?
 
Metabolism. Poate că l-ai întâlnit cu această denumire.
 
Să începem atunci de la început. Ce înseamnă? Care este funcția sa?
În acest sens, aș folosi definiția unui cercetător, un specialist care locuiește în Puerto Rico, deoarece este simplă, în mod izbitor pus la punct (vă sugerez să luați notă de cartea sa: Frank Suarez - Puterea metabolismului dvs., Frank Suarez – The Power of Your Metabolism):
 
Metabolism: toate mișcările, schimbările și activitățile pe care corpul dvs. le efectuează pentru a transforma alimentele în energie pentru supraviețuire.
Aceasta include, de fapt, o mulțime de mișcare, schimbare și activitate: digestie, respirație, mestecare, înghițire, funcție imună și așa mai departe.
 Pentru a vorbi despre un metabolism care funcționează bine, nu este suficient să menționăm doar mișcarea, schimbarea. De asemenea, este necesar să punem ideea „la viteza potrivită”. Totul ar trebui să funcționeze în ritmul potrivit. Dacă ceva funcționează prea repede, poate fi o problemă, dar la fel se poate întâmpla dacă ceva se întâmplă prea încet.
 
Majoritatea dintre noi am auzit deja de termenul „metabolism lent”.
 
Vă voi oferi câteva exemple pentru a vă ajuta să înțelegeți cum poate arăta: constipație, indigestie, probleme circulatorii, supraponderalitate și aș putea lista mai multe. Deci, mișcările care funcționează mai lent decât ar trebui să funcționeze.
 
De ce putem auzi mai multe despre „metabolismul lent”? Am găsit o statistică simplă pentru acest lucru în carte:
„Statisticile nu mint. Marea majoritate a umanității este supraponderală și una din patru persoane se luptă cu probleme de obezitate. Principala problemă este că situația se înrăutățește  în fiecare an.
 
Se estimează că mai mult de 30% din omenire urmează o dietă, un program de exerciții fizice sau luptă  pentru a-și controla greutatea în fiecare zi a anului.
Cu toate acestea, suntem în pierdere; statisticile arată că omenirea devine „mai grasă” în fiecare an. Și supraponderalitatea și obezitatea provoacă și alte probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat și diabetul, astfel încât numărul acestora crește de la an la an. ”
Acum ai o înțelegere de bază a ceea ce înseamnă metabolismul.
 
Și într-unul dintre următoarele gânduri inițiale, voi enumera câțiva dușmani înverșunați care îți pot „ataca” metabolismul și pot reprezenta o amenințare pentru acesta!
Dacă dumneavoastră sau unul dintre prietenii dvs. doriți o consultație personală online, puteți să vă înscrieți  aici:

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE