Algele marine și glanda tiroidă

Nu știu cum o experimentați, dar în jurul meu văd din ce în ce mai multe  înbolnăviri tiroidiene. M-am gândit să o verific puțin. Aș vrea să vă împărtășesc ceea ce am găsit!
 
Potrivit unui endocrinolog, problemele pornesc de la aportul  inadecvat de iod!
 
Organismul are nevoie de iod pentru a produce hormoni tiroidieni. Iodul este implicat în buna funcționare a metabolismului, asigurând dezvoltarea mentală a sugarilor și copiilor.
 
Boala tiroidiană este frecventă în zonele geografice în care aportul de iod este inadecvat. Iodul de suprafață se spală în mări cu precipitații de-a lungul mileniilor, astfel încât zonele cele mai deficitare în iod se află în interiorul continentelor și în munți.
 
Iodul pătrunde în corpul nostru prin alimente și apă potabilă. Excesul se excretă în urină, dar apare și în salivă și în laptele matern.
 
Care  sunt semnele deficitului de iod?
 
Cel mai frecvent simptom al deficitului de iod la adulți este gușa (gușă cu deficit de iod). Ceea ce s-a întâmplat aici a fost că glanda tiroidă a fost mărită. Astfel, este posibil să se compenseze faptul că, în absența iodului - în funcționare normală - nu poate produce suficient hormon tiroidian. Dacă această afecțiune durează mult timp, există și simptome de hipotiroidism, în special creșterea în greutate. Cu toate acestea, deficitul de iod predispune la dezvoltarea bolilor tiroidiene nodulare.
 
Pe lângă cele de mai sus, deficiența de iod reduce și performanțele fizice și mentale. Cercetări recente sugerează că, dacă o femeie însărcinată are deficit de iod în primele luni, IQ-ul bebelușilor nenăscuți poate scădea cu până la 10-15 puncte.
 
Dacă aveți un deficit ușor de iod pe tot parcursul vieții, colesterolul ridicat și ateroscleroza sunt mai frecvente.
 
Cum putem consuma iod?
 
Din punctul de vedere al surselor naturale de iod, cea mai mare parte a iodului se găsește în peștii și scoicile marine. Printre acestea se numără o notă specială de alge marine sau Sea Kelp, din care participanții prezenți în mări au și alte oligoelemente. Algele marine sunt probabil cea mai echilibrată sursă de oligoelemente din lume.     

 

Dragul meu cititor, după cum poți vedea, este important să adăugăm și iod alimentației noastre, spre funcționarea optimă a corpului! Dacă știi că ai o boală tiroidiană, asigură-te că întrebi medicul despre aportul de iod imediat ce începi suplimentul cu iod!
 
Suplimentul de alge marine sau Sea Kelp din magazinul online este sursă foarte bună de oligoelemente.

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE