5+1 semne că mănânci prea mult zahăr


Ai stări depresive, probleme cu pielea și te îmbolnăvești des? N-ar trebui să ignori aceste semne și poate că e o idee bună să o lași mai ușor cu zahărul. Iată toate semnele care îți arată că ai exagerat cu acest aliment!

1. Te simți obosit
Probabil că te afli într-un rollercoaster al zahărului. Oboseala ne face să consumăm mai mult zahăr tocmai pentru a o combate, lucru care duce la un ciclu cu niveluri maxime și minime ale glicemiei. Dacă decizi să tai din doza de zahăr, dă-i corpului tău câteva zile pentru a se adapta. Ulterior, vei simți cum energia revine în mod natural.

2. Ai poftă de dulce sau de carbohidrați
Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât organismul îți va cere mai mult. Dacă ești genul care caută tot timpul ceva dulce, cel mai probabil, organismul tău a devenit dependent de zahăr. Vei vedea că dacă vei face efortul de a mânca din ce în ce mai puțin dulce, și organismul îți va cere din ce în ce mai puțin să îl îndulcești. Când vei renunța la zahărul rafinat și la îndulcitori, vei realiza că fructele sunt suficient de dulci. Și mai sunt și sănătoase, pe deasupra.

3. Te confrunți cu probleme ale pielii
Zahărul poate face ravagii din acest punct de vedere. Cauzează acnee, uscăciune și dezechilibre ale țesutului conjunctiv-epitelial. Pielea ta este o oglindă a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului, inflamația cauzată de zahăr în interior apărând și la exterior.

4. Ești deprimat sau anxios
Zahărul este unul dintre cei mai importanți contribuabili la tulburările de dispoziție precum depresia sau anxietatea. Te trece printr-un rollercoaster de emoții până în momentul în care decizi să renunți la el. Pe lângă depresie și anxietate, poate să îți încețoșeze gândirea și să determine apariția stresului.

5. Te îmbolnăvești des
Zahărul suprimă sistemul imunitar, corpul nemaiavând capacitatea de a se feri de stres și boli cronice. Pune-ți o problemă atunci când te îmbolnăvești repede și când ai nevoie de medicamente la orice pas. Cea mai eficientă „pastilă” ar fi renunțarea la zahăr.

6. Ai un exces de greutate
Probabil că ai aflat până acum că nu grăsimea te face gras, ci zahărul. O dietă bogată în zahăr rafinat și carbohidrați îți poate ține greutatea pe plus. Nu vei reuși să slăbești ținând un regim sărac în grăsimi, fără a renunța și la alimente cu indice glicemic mare. De asemenea, zahărul poate face ravagii în intestin, împiedicând pierderea în greutate.

Sursa: http://revistafresh.ro/

Pentru o stare fizică mai bună, un consilier ține o consultație cu clientul o dată pe săptămână pentru a discuta cu el experiențele sale noi despre schimbările efectuate în dietă și stilul de viață pentru obiectivul dorit. Consultantul oferă clientului date despre funcționarea corpului, ca schimbarea stilului de viață să se producă înţelegând procesele în totalitate.

Serviciul Corpservis este o consiliere personalizată. În cazul în care sunteți interesat în mod serios, atunci vom stabili o dată potrivită unei întâlniri personale, unde vom discuta despre ce poate să vă ofere acest serviciu.

Încearcă și tu programul Corpservis!

Completează testul și înscrie-te la o consultație!

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE