10 semne că ai lipsă de vitamina D


Vitamina D este vitală pentru funcționarea corespunzătoare a organismului, iar lipsa vitaminei D este asociată cu tulburări funcționale serioase, atât la nivelul oaselor si mușchilor, cât și in ceea ce privește vindecarea și recuperarea după o boală.
Lipsa vitaminei D este asociată cu unele simptome, iar dacă la recunoști este indicat să ceri sfatul medicului.
Pentru a evita diverse probleme de sănătate, trebuie să avem grija să-i furnizăm cantitatea optimă de vitamina D.
  1. Oboseala
Cu toții putem simți, la un moment dat, oboseală. Insă, dacă aceasta este accentuatăși nu este cauzată de lipsa somnului, atunci poate fi semnul unei lipse de Vitamina D.
  1. Dureri de spate
Dacă te doare spatele și nu ți-a trecut cu niciun analgezic, poate că n-ar strica sa-ți faci niște analize. Durerile de spate pot fi cauzate de lipsa Vitaminei D. Niște suplimente alimentare și multe plimbări la soare pot remedia problema. Cere sfatul medicului înainte de a lua orice fel de tratament, chiar și naturist, și nu lua suplimente alimentare fără a avea carențe sigure, relevate de analizele medicale.
  1. Dureri de oase
Durerile de oase pot fi cauzate de faptul că nu stai suficient de mult la soare.
  1. Depresie
Lumina soarelui ne face mai fericiți, iar oamenii care au o lipsă a acestei vitamine sunt predispuși apariției depresiei.
  1. Rănile se vindecă mai greu
In mod normal, o zgârietură ar trebui să se vindece într-o săptămână, maximum două. Insă, dacă durează mai mult, probabil este vorba despre o lipsă a vitaminei D. Cere sfatul medicului în cazul în care o rană nu se vindecă la fel de repede ca înainte.
  1. Scăderea densității osoase
Lipsa vitaminei D scade calitatea masei osoase. Deși densitatea osoasă poate scădeaodată cu înaintarea în vârstă, dacă acest lucru se întâmplăîn tinerețe înseamnă că duci lipsă, iar organismul nu poate asimila calciul.
  1. Căderea părului
Chiar și cei care se pot lăuda cu un scalp sănătos și un păr frumos se pot confrunta cu căderea părului atunci când au o lipsă a vitaminei D.
  1. Dureri musculare
Nu întotdeauna durerile musculare sunt cauzate de activități fizice intense sau accidentari. Durerile musculare pot fi cauzate de lipsa vitaminei D în organism.
  1. Slăbiciune musculară
Dacă simți că ai mușchii neputinciosi, cel mai probabil este vorba despre o lipsă de vitamina D.
  1. Tensiune arterială mare
Tensiunea arterială mare poate fi cauzată de multe probleme și cel mai bine ar fi să mergi la medic în cazul în care te confrunți cu hipertensiunea arterială. Una dintre cauze poate fi deficiența de vitamina D.
 
 

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE