Dilema vitaminei de vară

Te-ai gândit vreodată că odată cu sosirea lentă a zilelor mai calde, că poate acesta este sfârșitul aportului de vitamine din toamnă-iarnă, iar acum ar fi bine să faci o pauză?
 
Să ne uităm doar la câteva lucruri observabile la care să ne gândim! Consumăm aproape același lucruri iarna și vara. În lumea noastră modernă, găsim deja portocale vara și spanac iarna, ceea ce face ca aportul nostru de substanțe nutritive să fie mai echilibrat, spre deosebire de strămoșii noștri, în cazul în care au rămas fără vitamine și minerale până la sfârșitul iernii.
 
Compania de vitamine Vitaking a făcut câteva sondaje de laborator și a constatat că există fluctuații în aportul de vitamine al organismului cândva în cursul anului, dar acest lucru este aproape neglijabil în majoritatea cazurilor.
 
Ca urmare a faptului că petrecem mult timp în case, birouri, a devenit din ce în ce mai popular să comandăm alimentele acasă sau care sunt livrate la birou. Iar  meniul restaurantelor, dacă observăm, nu se schimbă odată cu anotimpurile.
 
Sigur, este mai ușor să obținem legume proaspete de grădină primăvara, dar oare mâncăm suficient din acestea pentru a obține vitaminele? Oare,  dacă oamenii ar folosi chemicale pentru  grădinile din sat și legumele și pomii fructiferi ar fi pulverizați pentru a supraviețui și a fi crescuți pentru noi, atunci conținutul de vitamine și minerale nu ar fi deteriorat?
 
Cu toate acestea, dacă mănânci același lucru iarna și vara, cu ușoare variații, obții aceeași cantitate de vitamine și minerale, indiferent de anotimp.
Deși folosim vitamine, probabil că organismul va primi doar o parte din cantitatea necesară și optimă. Deoarece nu va fi un deficit complet de vitamine, simptomele deficitului de vitamine pot fi absente. Chiar dacă nu vom fi foarte bolnavi, este posibil să suferim mai mult timp.
 
Cercetările medicale din ultimele decenii au arătat că afecțiunile cronice, cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, pierderea elasticității venelor, diabetul, demența la bătrânețe, obezitatea, îmbătrânirea prematură a țesuturilor, bolile inflamatorii, afecțiunile articulare pot fi asociate cu un aport insuficient de anumite vitamine. Acest lucru a fost relativ ușor de realizat, deoarece atunci când au început să ia nutrienții respectivi în cantitate mai mare, simptomele s-au diminuat și apoi au dispărut.
 
Îți  recomand să fii atent la aceste fapte și să te străduiești să consumi nutrienții necesari organismului!
 
Vrei să-ți crești aportul de vitamine și minerale?
Gama de vitamine și minerale de la Vitaking din Corpservis Market îți vin în ajutor

Înscrie-te la o
consultaţie gratuită!

Pentru că ești
important PENTRU NOI!

Completează
TESTUL
GRATUIT

Newsletter ÎNSCRIE-TE